Medlemsmøte 11.01.2016

Vår første medlemsmøte 11.01.2016. En hyggelig kveld med mye kaffe og fotoprat. Tema for kvelden var Lightroom Vs. Photoshop. Hva kan man gjøre i Lightroom i forhold Photoshop, og hvilket program er det riktige å velge for den typen av fotografering den enkelte jobber med.

Først var det en presentasjon av de to programmene i forhold til funksjoner, innstillinger, lagring osv. Så ble det utført en demonstrasjon på et kveldsbilde fra Sandefjord:

Kveld-i-Sandefjord5-2

Etter en kjapp behandling i Lightroom ble dette resultatet:

Kveld-i-Sandefjord5

Vi gikk så over til bildebehandling i Photoshop. Photoshop kan gjøre alt det samme som Lightroom + mye mer. Vi bestemte derfor at vi skulle lage en bildemanipulasjon, altså sette sammen flere bilder, ta dette del for del. I tillegg skulle bildene fargeavstemmes mot hverandre. I mangel av de helt riktige bildene for en realistisk bakgrunn, så bestemte vi oss for å sette Det Betales medlem Tor Olsen inn i en vinterbakgrunn fra Ula i Tjølling:

For-montasje

Disse to bildene skulle manipuleres sammen til et bilde, alt skulle justeres og fargeavstemmes. I mangel av tid, så måtte dette gjøres ganske raskt. Dette var heller ikke kurs i hverken Lightroom eller Photoshop, men en flott måte å vise forskjellene på. Resultatet ble slik:

Montasje

Alt i alt en svært hyggelig og vellykket klubbkveld.