Foredrag med Arnt E. Foldvik på medlemskveld 04.04.16

Mine sportbilder m.v. i 25 år i Dagbladet. Skråblikk på fryste øyeblikk

Arnt E. Folvik har fotografert idrett siden han var 15. Startet i Vestfold Arbeiderblad i 1976. I 1987 gikk ferden til Dagbladet, hvor han jobbet til mars 2010.

Mest av alt har han fotografert vintersport. Fra de 2. Olympiske Vinterleker for funksjonshemmede på Geilo i 1980 fulgte:

7 olympiske vinterleker fra Calgary-88 til Vancouver 2010.
9 VM i alpint
8 VM i skiskyting
7 VM i langrenn og hopp
5 VM/EM på skøyter.

I tillegg verdenscup helg etter helg i 18 vintre.

Etter lange og kalde vintre har jeg smeltet, og svettet gjennom 5 fotball-VM, fra Italia-90 til Tyskland 2006. Og 7 verdensmesterskap i friidrett fra Tokyo 1991. 2 sommer-OL. Og selvsagt en uendelig rekke av fotballkamper og norske mesterskap i alle slags idretter.

Jeg jobbet som nyhetsfotograf og dekket alt, men elsket i idrett og var ganske god til å fange øyeblikk. Plutselig og på grunn av at Lillehammer fikk OL  økte Dagbladet satsingen på sport, og jeg ble spesialist.

Norge vant 5 medaljer i Calgary -88, men ingen gull. Fire år senere i Albertville slo det norske idretts-underet til. Norge vant 9 gull og totalt 20 medaljer. En stor inspirasjon også for fotografen, jeg var plutselig midt i smørøyet. I tiden etter fløy norske idrettsutøvere, sommer som vinter, høyt på seierspaller over hele verden. Jeg hadde gleden av å ta del i nesten alle disse øyeblikkene av nasjonal stolthet og ære i 20 år.

Bilder og skråblikk fra den tidsreisen ser jeg fram til å dele med medlemmene i Vestfold Fotoklubb.

Se noen av Arnts bilder her:

Aten 21082004:Olaf Tufte gull singelsculler.Foto:ARNT E. FOLVIK

86 60 thomas

Kjetil A. Aamodt ned til utforsølv i VM
VM-finale Frankrike - Brasil 3-0 Frankrike jubler over seieren - Frankrikes trener med VM-pokalen
VM-finale Frankrike – Brasil 3-0
Frankrike jubler over seieren – Frankrikes trener med VM-pokalen
Premier League: Mesterligaen: Manchester United-Bayern München 2-1 Ole Gunanr Solskjær jubler med pokalen Original Filename: Ole pokal.jpg
Premier League: Mesterligaen: Manchester United-Bayern München 2-1
Ole Gunanr Solskjær jubler med pokalen