Miniworkshop på medlemsmøte 18.04.2016

For deg som har lyst til å lære enkel, effektiv og profesjonell lyssetting

Hvor mye kan man egentlig få gjort med kun én blits? Det har i lang tid vært en trend at for å få til gode portretter så kreves det superkompliserte lysoppsett, dyre lamper og store dyre kameraer.

De siste par årene så har trenden begynt å gå i motsatt retning. Dette har nok kommet i kjølvannet av at speilløse og mindre kameraer har oppnådd en kvalitet som holder til det meste, og mang internasjonale og nasjonale fotografer bytter ut sine store tunge kameraer med lette speilløse systemer.

Likeledes har trenden også blitt at vi skal redusere på mengden av lysutstyr det er nødvendig å ha med seg på en shoot. Det er ikke nødvendig å ha et profesjonelt studio med x antall store studiolamper. Vi er mer på farten, og vi ønsker å reise med så lite utstyr som mulig uten at det går på bekostning av kreativitet og kvalitet.

Én blits – Mange uttrykk

Det er nettopp denne trenden som er bakgrunnen for denne workshopen. Med superlett utstyr kan du oppnå profesjonelle resultater. Ved å bruke kun én blits i kombinasjon med enkelt og rimelig utstyr så kan du ta portretter som ser ut som de skulle vært tatt i et profesjonelt studio. Enkelt, kjapt og fryktelig gøy.

Setting-08Med fokus på det kreative!

Ved å gjøre det på denne måten åpner det seg fantastiske muligheter. Du får alt med deg i fotosekken. Det betyr at du kan jobbe med kreative bakgrunner på lokasjon, innendørs og utendørs. Du lærer å bruke oppsettet på en enkel måte, og du har alltid et utgangspunkt som vil fungere. Du slipper å tenke på lysmålinger eller andre ting som ofte brukes i større studioer. Du kan slippe kreativiteten løs.

Vi «avmystifiserer» lyssettingen med enkle og effektive teknikker. Som deltager får du én grunninnstilling å forholde deg til. Enkelt kompendium blir også lagt ut på websidens medlemsside.

Med superlett utstyr

så kan du oppnå resultater som bildene skulle vært tatt i et profesjonelt utstyrt studio. Utsyret som brukes under workshopen er følgende:

• 1 stk. Nikon SB800 blits
  • 1 stk. konverterbar paraply (reflekterende + halvtransparent)
  • 1 stk. standard 5 i 1 reflektor.